Mitä ovat muotopalapelit?

Mikä on erikoisimman muotoinen palapeli, jonka olet rakentanut? Totta on, että lähes kaikki myynnissä olevat aikuisten palapelit ovat suorakaiteenmuotoisia ja vielä yleensä hyvin samankokoisia, jos palamäärä on sama. On olemassa kuitenkin poikkeuksia, muotopalapelit.

Omalla kohdallani erikoisin toistaiseksi rakentamani palapeli on tämä hauskannäköinen sika-palapeli. Olen nähnyt kuitenkin vaikka minkä muotoisia pelejä myynnissä netissä. Usein pelit ovat jonkun eläimen hahmoon tehtyjä, kuten kuvan sikakin.

Pelikokemus

Palapelin nimi on osuvasti Pig Farm ja siinä on noin 800 palaa. Tein heti kättelyssä typerän virheen ja lähdin kasaamaan peliä salkkuun. Olisi pitänyt tajuta, että vaikka paloja onkin normaalia 1000 palaa vähemmän, ei se tule salkkuun mahtumaan erikoisen muotonsa takia. Joten tarkista pakkauslaatikosta, mahtuuko palapeli suunnittelemallesi alustalle! Jouduinkin viimein siirtämään pelin levylle loppuvaiheessa.

Tämän palapelin valmistaja on SunsOut ja palaset ovat ”vänkyröitä”. Toisin sanoen lisähaastetta tulee siitä, että reunapaloja ei voi kasata ensin, kuten normaalissa suorakulmaisessa pelissä ja toisekseen palojen muoto aiheuttaa omaa haastettaan. Vaikka pelissä olikin ”vain” 800 palaa, vei se yllättävän paljon aikaa. Palat loksahtivat hyvin paikoilleen, joten virheitä siinä mielessä ei syntynyt.

Näissä peleissä usein saattaa luulla melkein loppuun saakka, että paloja ihan varmasti puuttuu. Niin luulin minäkin. No eihän siitä sitten puuttunut ja juuri tämä tekeekin osaltaan haastetta peliin, kun ei voi olla täysin varma minkä muotoinen pala mihinkin kohtaan tulee. Onneksi sentään palapelin kuva-aihe oli simppeli ja palat lohsahtelivat mukavasti vain oikeille kohdilleen.

Valmistumassa oleva Pig Farm
Valmistamassa oleva Pig Farm

Mistä muotopalapelejä löytää?

Kiinnostuitko? Jos olet halukas kokeilemaan hieman erimallista peliä, voi niiden löytäminen olla vaikeaa. Noin vuosi sitten näin aika paljonkin erilaisia muotopelejä myytävän netin kirppispalstoilla, mutta viime aikoina pelejä on vaikuttanut liikkuvan hieman vähemmän. Joskus myös verkkokaupoista löytää muotopalapelejä. Ongelmana voi olla, millä hakusanalla näitä palapelejä etsisi. Jos laittaa Googleen muotopalapeli, tulee todennäköisesti tulokseksi vain lasten palapelejä.

Tietyt valmistajat tekevät muotopalapelejä. Minun palapelini on tehnyt yhdysvaltalainen SunsOut, jolla onkin hyvin paljon erilaisia muotopalapelejä valikoimissaan. Ongelmaksi voi tullakin sitten sen, että mistä SunsOutin pelejä voi ostaa. Suomessa aika harvat kaupat myyvät näitä pelejä. Oman pelini ostin toiselta harrastajalta netistä. Tämä peli jatkoi matkaansa seuraavalle harrastajalle, kuten ehkä tarkkasilmäiset blogin lukijat ovat havainneet.

Jos haluat kokeilla jotain muuta, kuin perinteistä paperista valmistettua peliä, puisia muotopalapelejä löytää suhteellisen helposti esimerkiksi Amazonista. Puisten pelien kokoamisesta ei minulla ole vielä toistaiseksi kokemusta.

Voit kirjoitella kommentteihin, mikä on sinun hassuin palapelikokemus!