Vaikein tekemäni palapeli

deico_owl

Joskus minulta kysytään, mikä on ollut vaikein tekemäni palapeli. Esittelen nyt tässä postauksessa ehdottomasti tuskallisimman pelin, jonka olen koskaan tehnyt.

Deico – Owl
1000 palaa
Ostin pelin kesällä 2020 Tampereen Lautapelit.fi -kaupasta.

Kuva-aihe

Kuva sinänsä on erittäin kaunis hiiripöllön kuva ja siksi halusinkin ostaa tämän pelin. En edes lopulta edes kaupassa miettinyt, miten tämän saisi kokoon.

Kuten kuvasta voi helposti päätellä palapeli on vaikea. Helpot osat on nopeasti tehty, eli siis silmät. Loppu onkin sitten yhtä puurtamista. Lopputulos, jos sen saa valmiiksi, on kyllä näyttävä.

Mikä tästä pelistä sitten teki niin vaikean?

Ei suinkaan pelkästään kuvan aihe, joka tietysti oli myös aika haastava. Vaikeuden teki ennen kaikkea palapelin heikko palojen laatu ja yhteenliitettävyys.

Ottaen huomioon, että peli oli uutena ostettu ja kasaamaton, monet palat olivat hieman kuluneen oloisia.

Koska palojen väreistä tai kuvioista ei saanut juurikaan apua kokoamisen suhteen, jaoittelin palat suhteellisen pian muodon ja värin mukaan alustoille ja lähdin kokeilemaan yksitellen paikoilleen.

Palojen yhteenliittämisessä oli todellisia vaikeuksia. Tai oikeastaan vaikeus ei ollut siinä, että palaset olisivat menneet huonosti paikoilleen. Pikemminkin ongelmana oli se, että monet palat sopivat hyvin moneen eri paikkaan.

keskenerainen_palapeli

 

Kun lopulta olin koonnut monia kohtia väärin ja purkanut peliä moneen otteeseen, päätin alkaa koota peliä uudella tavalla. Aloin koota peliä niin, että sovitan jokaisen palan niin, että se on kiinni vähintään kahdelta reunaltaan pelissä. Tässäkin kohtaa tuli vielä jonkin verran virheitä, mutta lopulta palaset alkoivat mennä kohdilleen.

Työvoitto

En ottanut aikaa tämän pelin tekemiseen, mutta sitä kului suhteellisen ruhtinaallisesti ja meinasin moneen otteeseen jättää leikin kokonaan kesken ja siirtyä johonkin helpompaan ja mukavampaan peliin. Lopulta kuitenkin oli  työvoitto saada tämä kasaan ja saatoin olla itseeni tyytyväinen.

En missään nimessä halunnut tehdä tätä peliä uudestaan ja säilyttää itselläni. Tämäkin peli lähti seuraavalle palastelijalle Facebookin Palapeliharrastajien -ryhmän kautta.


Mikä on vaikein peli, jonka sinä olet tehnyt? Millaisista aiheista haluaisin, että kirjoitan blogiini? Lähetä kommentti!